Categories: İŞ İLANLARI

TYP güvenlik görevlisi alımı ne zaman olacak? TYP 2021 alımları bekleniyor

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) vatandaşların istihdamına katkı sağlamak ve dar gelirli vatandaşlara destek olmak adına açtığı programlardan biri de TYP. Açılımı Toplum Yararına Program olan bu istihdam türünde yüklenici bir kamu kurumuna geçici personel alımı için İŞKUR aracı oluyor. Genelde 6 veya 9 ay için imzalanan sözleşmeler ile kamuda çalışma şansı bulan vatandaşlar bu esnada aylık asgari ücret tutarında para kazanabiliyorlar. Öte yandan 2021'de henüz TYP alımı başlamamış olması güvenlik görevlisi olarak çalışmak isteyenleri de endişelendiriyor. TYP güvenlik görevlisi alımı olacak mı? sorusu dillere yerleşmiş durumda.

2021 yılında TYP güvenlik alımı için son gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bir çok farklı kamu kurumunun alımları yaz aylarından itibaren başlayacak. Böylece on binlerce vatandaş yıl bitmeden geçici de olsa iş sahibi olma şansını yakalayacak.

TYP GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI NE ZAMAN?

TYP alımlarında güvenlik görevlisi olarak istihdam edilecek vatandaşları Milli Eğitim Bakanlığı'nın istihdam ettiğini görüyoruz. MEB TYP alımı sayesinde her yıl okullara binlerce güvenlik görevlisi 1 yıla yakın süre çalışmak üzere alınıyor.

2021'de de güvenlik alımı TYP için MEB aracılığı ile olabilecek. Başlama tarihinin ise 2021 yılının Eylül veya Ekim ayları gibi olması bekleniyor.

Başvurular her zaman olduğu gibi İŞKUR üzerinden alınacak olup, kura veya liste yöntemi ile başvuran adaylar arasında seçim yapılacağı da bildirildi.

TYP ALIMLARI BU SAYFADA OLACAK-TIKLA-KAÇIRMA

TYP BAŞVURU ŞARTLARI 2021

İŞKUR tarafından çeşitli uygulama alanlarında açılan Toplum Yararına Program başvurusu için belirli şartlar bulunuyor. Bunlar;

  • İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak
  • 18 yaşından büyük olmak
  • Emekli veya malul olmamak ve aylığı almıyor olmak
  • AÖF ve AÖL hariç öğrenci olmamak
  • Hanede gelir miktarının asgari ücretin 1.5 katından fazla olmaması
  • Yapılacak işin niteliğine göre şartları taşımak, isteniyorsa belge sahibi olmak

TYP'nin uygulama alanlarına baktığımızda ise;

  • Temizlik görevlisi
  • Güvenlik görevlisi
  • Altyapı
  • Restorasyon
  • Ağaçlandırma
  • Park düzenlemesi
  • Islah çalışmaları
  • Şoförlük

gibi uygulama alanlarının öne çıktığını görmekteyız. Ayrıca okullara sağlıkçı alımlarının da önümüzdeki yıl veya yıllarda yine TYP üzerinden yapılması beklentiler arasında.

İLGİLİ HABER: OKULLARA SAĞLIKÇI ALIMI OLACAK MI?

Ömer

Ömer Taha Çiftçi. 9 yıllık haber editörü, SEO Uzmanı, Digital Marketing Uzmanı ve Sosyal Medya Uzmanı. Çeşitli sektörlerde çeviri, habercilik ve sosyal medya yöneticiliği yaptı.

Son haber

Emek En Yüce Değerdir. Sendika Emeği Korur

Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı…Uluslararası Emek ve Dayanışma Günü1 Mayıs sadece bir kutlama günü değil.Emeğin…

% gün önce

TÜRK DÜNYASININ BATIDAKİ KALESİ BALKAN TÜRKLERİ

Türk Dünyası, Balkan Türkleri Dayanışma ve İşbirliği Derneği olarak bizler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve…

% gün önce

Yaşlılıkta Yeni Dönem: Devlet Bakım Sigortası Geliyor

Türkiye’de yaşlı nüfus hızla artarken hükümet “Uzun Süreli Bakım Sigortası” için düğmeye bastı. Yeni sistemle…

% gün önce

ÖĞRENCİ TERÖRÜ VE OKUL GÜVENLİĞİ

Bu yazımı bir öğretmen, bir öğretmen çocuğu ve bir öğretmen babası olarak yazıyorum. İlkokuldan üniversite…

% gün önce

PATRİKHANE TARTIŞMASI VE BATI TRAKYA MÜFTÜLÜĞÜ: BİR DENGE ARAYIŞI

Fener Rum Patrikhanesi, kökeni 4. yüzyıla uzanan ve İstanbul (Konstantinopolis) merkezli bir Ortodoks dini kurumudur.…

% gün önce

KİTAP FUARLARINDA KORKUNÇ KİTAPLARA DESTEK OLMAYIN!

Hasbelkader Kitap Fuarlarına katılıyorum. Şunu baştan sorayım. Kitap Fuarlarındaki kitaplar ne kadar ilim ve irfana…

% gün önce