
İşçi, memur ve emekli fark etmeksizin yıl sonu geldikçe herkesin gözü hesaplara yatacak maaşlara çevrilmeye başladı. Yıl sonu asgari ücret için komisyon toplanacak. Memurların alacağı zam ise 6.Dönem toplu sözleşmede belirlendi. Yine memur emeklisi de toplu sözleşmeye odaklıyken, işçi ve esnaf emeklisi de Ocak'ta gelecek zam için gözlerini sayılara çevirmiş durumda. Tüm bu kesimlerin maaşı enflasyon oranı ile belli olacak. Yıl sonunda belirlenecek enflasyon herkes için belirleyici olacak.
2022 Asgari Ücret, memur maaşı, emekli maaşı ve özel sektörde zam oranları... Tüm bu önemli ücretler yıl sonunda gerçekleşecek enflasyon üzerinden belirlenecek. Bu maaşların belirlenmesinde yıl sonu TÜFE büyük bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.
İşte tüm bu ücretler için önemli bir gösterge bugün Merkez Bankası tarafından yayınlandı. Son dönemlerde rekor üstüne rekor kıran dolar tahminini ve enflasyon tahminini yayınlayan MB, bu kapsamda yeni yıl öncesi tahminlerini revize etti.
ENFLASYON ORANI TAHMİNİ
Merkez Bankası bugün yayınladığı bildiride, daha önce yüzde 16.27 olan enflasyon tahminini yıl sonu için yüzde 17.63 olarak revize ettiğini duyurdu.
Merkez Bankası dolar tahminini ise yüzde 9.22'ye çıkarmış durumda.
Bu rakamlar dolar kuru bu şekilde devam ederse yeniden revize edilebilir. Zira gün itibari ile Dolar 9.20 tavanını zaten geçti. Bu şekilde enflasyon için de daha büyük rakamlar konuşulacak gibi görünüyor.

