DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Yapay zeka eğitimi verilecek: Lise mezunu olmak yeterli

Yayınlanma Tarihi :
Yapay zeka eğitimi verilecek: Lise mezunu olmak yeterli

Türkiye önümüzdeki yıllarda büyük bir teknoloji atılımı yapmak istiyor. Uzay bilimlerinden sanayiye, yapay zekadan yazılıma kadar bir çok ilde atılım planlayan ülkemiz bu yönde eğitim vermek için kamu veya özel sektör eliyle çeşitli projeler geliştiriyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği konu ile ilgili inisiyatif alan kurumlardan biri oldu. TOBB, en az lise mezunu olmak şartı ile 50 bin kişiye yapay zeka eğitimi ve eğitim sonunda sertifika vereceğini duyurdu.

Konu ile ilgili açıklama yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu;  "Türk yükseköğretim sistemine örnek olduğumuz bu ilkimizin ardından, bugün TOBB ETÜ dışındaki 3 üniversitede daha yapay zeka mühendisliği bölümleri açıldı. Lisans eğitiminde yapay zekaya odaklanmış, yapay zeka ile ilgili diğer disiplinlerle gençlerimizi yetiştirmeyi çok önemsiyoruz. Zira bizim en önemli görevlerimizden biri de, üyelerimizin sağladığı istihdamın yani beşeri sermayenin beceri setini geliştirmektir. Geçmişten bu yana çalışanlara ve istihdam piyasasına girmek isteyen gençlerimize mesleki eğitimler verdik. İşte bu proje ile çalışanlarımıza, üniversite öğrencilerimize, lise öğrencilerimize, özellikle de meslek lisesi öğrencilerimize yapay zeka eğitimleri vereceğiz. Yapay zeka dönüşümüne öncülük etmek istiyoruz. Çünkü içinde bulunduğumuz çağ artık bunu gerektirmektedir" dedi.

Hangi eğitimlerin olacağını da aktaran Hisarcıklıoğlu;  "Teknik ağırlıklı eğitimlerde lise, meslek lisesi ve üniversite öğrencilerine kademeli olarak 'Python'a Giriş' ve 'Makine Öğrenmesine Giriş' kursları verilerek, temel yapay zeka uygulamaları ile tanışmalarını sağlayacağız. Farkındalık oluşturmaya yönelik eğitimlerde ise girişimcilere, şirketlere, KOBİ'lere, öğretim üyeleri ile lise ve meslek lisesi öğretmenlerine yapay zeka ve robotik süreç otomasyonu teknolojileri eğitimleri vereceğiz. Eğitimler ve beraberinde düzenlenecek webinarlar ile katılımcılara bu teknolojiler ve kendi alanlarına nasıl entegre edebilecekleri konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Temel olarak proje kapsamında vereceğimiz eğitimler ile kalifiye insan gücünü artırmak ve yapay zeka ekosistemine katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

En az lise mezunu 50 bin kişinin eğitileceği projede sertifika verilecek.

Başvuru henüz açılmadı. Açıldığı an Maksat İstihdam Telegram hesabından duyurulacak.TIKLA-TAKİP ET-KAÇIRMA