
İŞKUR tarafından çeşitli yüklenici kurum üzerinden yapılan ve işsizliğin arttığı dönemde vatandaşların büyük talep gösterdiği Toplum Yararına Program (TYP) alımları dönem dönem yapılıyor. Alımlar 9 aylık sözleşmeler ile oluyor. Her ne kadar bu program işsizliğe bir nebze olsa çare getirse de, 9 aylık sözleşmeler vatandaşları mağdur edebiliyor.
Konuyu mecliste gündeme getiren isim Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko oldu. TYP'li işçilerin durumunu değerlendiren Beko, TYP'li sayısının son dönemde 2 milyona ulaştığını, fakat işe yerleştirilenlerin bir çok haktan mahrum kaldığını belirtti.
İŞ GÜVENCESİ VE KADRO BEKLENTİSİ
Toplum Yararına Program (TYP) çalışanlarının artık iş güvencesi alması gerektiğini belirten Beko, TYP'lilerin özellikle seçim dönemlerinde sıkça işe alındığını, belediye ve okullarda sıkça kullanıldıklarını fakat artık 3-6-9 aylık değil kalıcı iş istediklerini belirtti. TYP'lilerin kurumlarında kalıcı işler istediğini belirten Beko, bir çok haktan yoksun olan TYP çalışanlarının artık iş güvencesi istediğini belirtti.
2020 YENİ TYP ALIMLARI GELECEK
TYP ile ilgili bu tartışma sürerken İŞKUR'dan gelen açıklamaya göre önümüzdeki bir kaç hafta içinde 81 il için yeni TYP ilanlarının geleceği söylendi. Henüz net tarih belli değil. Fakat alımların valilik, il müdürlükleri, il SGK müdürlükleri, il özel idareleri gibi yerlere olacak.
İŞKUR TYP Alımları bu sayfada duyuruluyor: TIKLA-TAKİP ET-KAÇIRMA
