DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Türkiye aşı çalışmalarında başarılı: Dünyada 7. ülke!

Yayınlanma Tarihi :
Türkiye aşı çalışmalarında başarılı: Dünyada 7. ülke!

Covid-19 pandemisi ile mücadelede kritik bir eşikten geçiyoruz. 1 yılı aşkın süredir devam eden pandemi koşullarında insanların en büyük umudu haline gelen Covid-19 aşısı, Türkiye dahil Dünya genelinde uygulanmaya devam ediyor. Bir çok ülke kendi aşı planlamalarını ve çalışmalarını yapmış durumda. Sağlık Bakanlığı liderliğinde aşı çalışmaları ülkemizde çeşitli yaş ve meslek gruplarına ücretsiz uygulanıyor. Ücretsiz aşılar ise Çin menşeili SinoVac firmasının CoronaVac markası.

Dünyada devam eden aşı çalışmalarında Türkiye başarılı bir konumda. Aşı çalışmalarını yakından izleyip, istatistiklerini tutan https://ourworldindata.org/ adlı internet sitesi, dünyada ülkeler bazında aşı çalışmalarının son durumunu hesapladı. Harvard, Cambridge, Stanford gibi büyük üniversitelerin de sıkça kullandığı ve birlikte çalıştığı bu sitenin verilerine göre, ülkemiz dünya genelinde aşı çalışmalarında 7. sırada.

Ülkelere göre sıralama şu şekilde;

  1. Amerika Birleşik Devletleri
  2. Çin
  3. Birleşik Krallık
  4. Hindistan
  5. İsrail
  6. Brezilya
  7. Türkiye
  8. Birleşik Arap Emirlikleri

Türkiye şu ana kadar 5 milyon 174 bin 921 kişiyi aşılamış durumda. Türkiye bu hızıyla devam ederse iki gün sonra 5. sıraya yükselip, İsrail'i geride bırakacak.

Aşılama çalışmaları bu hızla sürer ve beklendiği etkiyi verirse, Türkiye'de hayatın 'yeni normale' dönmesi bir çok ülkeye göre daha önce gerçekleşecek.

Bu başarılı süreçte vatandaşlara düşen görev ise TMM olarak bilinen Temizlik, Maske ve Mesafe kurallarını uygulamaya devam ederek,