
Maksat İstihdam Özel Haber
696 sayılı KHK kapsamında taşerondan kamu kurumlarına ve belediye şirketlerine 4/D sürekli işçi statüsünde alınmış olan işçilerin kafa karışıklığı yaşadığı konulardan biri de 'geçici görevlendirme'. Bu konuda önceki gün Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan bir genelgede önemli konulara değinildi.
Yayınlanan genelgede, geçici görevlendirme ile ilgili 2/5/2019 tarihli ve 1025 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı içine bir fıkra daha eklenmesi kararlaştırıldı. Eklenen fıkra içinde 4/D işçileri de kapsayan ifadeler yer aldı.
Yayınlanan yeni kararlar şu şekilde;
- Yükseköğretim Kurumları, il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşlar ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme, bunları bağlı döner sermayeli kuruluşlarda geçici görevlendirme yapılamaz.
- Geçici görevlendirme yapılabilmesi için görevlendirmenin yapılacağı kadro ve pozisyonun statüsü ile geçici görevlendirilecek personelin statüsünün aynı olması gerekmektedir. Ancak 375 sayılı KHK'nun ek 27. maddesine göre sözleşmeli personel ve ek 28. maddesine göre iş mevzuatına tabi personel istihdam eden kurumlar farklı statüde personel görevlendirebilir.
- Yükseköğretim Kurumları, il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşlar ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme, bunları bağlı döner sermayeli kuruluşlar tarafından bu yönetmeliğe göre yapılmış olan geçici görevlendirmeler bu maddenin yürürlüğe girmesinden sonra bir ay içinde sonlandırılır.
- Bu maddenin yayınlanmasından önce kurumlarca yapılan geçici görevlendirmelerden, bu yönetmeliğin 6. maddesinin birinci bendine uygun olmayanlar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç bir ay içinde sonlandırılır.
Bu maddelerin yayınlanması ile yürürlüğe girmesi aynı zamanda oldu. Böylece bahsi geçen kurumlardaki tüm 4/D statüsünde olanlar dahil tüm işçiler, eğer maddelerde ismi geçen kurumlarda çalışıyor ve geçici görevlendirme durumunda bulunuyorlarsa, 1 ay içinde görevlendirmeleri sona erecek.
Maksat İstihdam
