
Asgari Ücret Zammı ile ilgili Temmuz başı yaklaştıkça heyecan artıyor. En düşük gelir grubunu ifade eden asgari ücretliler heyecanla Temmuz'da zam beklentisi içerisinde. Bu konuda hükümetten olumlu açıklamalar mevcut fakat henüz resmileşen bir durum yok. Hal böyle olunca beklentiler her geçen gün artıyor. Bu konu bugün yapılacak Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı içerisinde konuşulacak.
Kabine toplantısı bugün yapılacak. Bugün en önemli gündem maddesi de milyonların beklediği Asgari Ücret Zammı olacak. Ara zam tartışmaları Mayıs ayından beri sürerken, kabinede bu konu enine boyuna ele alınacak ve ara bir formül bulunmaya çalışılacak.
Konu ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in bir sunum yapması bekleniyor.
ORMAN YANGINLARI DA KONUŞULACAK
Kabinenin tek gündemi asgari ücret olmayacak. Orman Yangınları da kabinenin gündem maddeleri arasında yer alacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangın sonrasında bölgede süren soğutma çalışmaları ve zarar gören alanla ilgili bilgilendirme yapacak.
DIŞ GÜNDEM YOĞUN
Hükümeti bekleyen diğer gündem maddeleri ise NATO, yani İsveç ve Finlandiya'nın adaylığı, Yunanistan konusu ve Yunan tarafı ile yaşanan gerginlikler olacak.
İspanya'nın başkenti Madrid'de bu hafta içi yapılacak ve 2 gün sürecek NATO Liderler Zirvesi'nde gündeme gelecek konular da toplantıda masaya yatırılacak. Zirvede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği, tahıl koridoru, Rusya-Ukrayna savaşı, Yunanistan ile yaşanan adalar sorunu, Suriye'nin kuzeyinde yapılması planlanan operasyon ve küresel ekonomi konularında yapacağı görüşmelerle ilgili değerlendirmeler yapılacak. Toplantıda ayrıca Suriye'ye yapılacak 5. harekat, Yunanistan'ın son dönemdeki provokasyonları ve Karadeniz'deki tahıl koridoruna ilişkin gelişmeler de değerlendirilecek.

