DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

İşverenlerin asgari ücret teklifi kızdıracak

Yayınlanma Tarihi :
İşverenlerin asgari ücret teklifi kızdıracak

10 Aralık 2019 Salı, yani bugün yapılacak asgari ücret görüşmelerinin ikinci turu öncesi işverenlerin asgari ücret teklifi açıklandı. 6 milyon işçi ve aileleri ile 20 milyondan fazla kişiyi doğrudan ilgilendiren 2020 asgari ücret zammı için TİSK bir açıklama yaptı.

Bugün yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. tur görüşmeleri Türk-İş Konfederasyonu ev sahipliğinde yapılacak ve işçilerin görüşleri dinlenecek. Fakat görüşme öncesi Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) bir asgari ücret açıklaması yaptı.

2200 TL

İşverenler bu yıl asgari ücretin 2200 TL olarak belirlenmesini, yani sadece 180 TL zam yapılmasını istiyor. TİSK pazarlığa yüzde 9 zam teklifi ile başlayacak.

SORUN ÇIKARACAK GİBİ

TİSK'in yüzde 9 zam ile 2020 asgari ücret zammı kapısını açması işçi kesiminden tepki görecek gibi. Çünkü Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay daha önce yaptığı açıklamada 2578 TL'den az hiç bir teklif için masaya oturmayacaklarını söylemişti.

Maksat İstihdam

YORUM YAP

DÖVİZ KURLARI

  • DolarDOLAR
    ALIŞSATIŞFARK
  • EuroEURO
    ALIŞSATIŞFARK
  • SterlinİNG. STERLİNİ
    ALIŞSATIŞFARK
  • FrangİSV. FRANGI
    ALIŞSATIŞFARK
  • Kanada DolarıKAN. DOLARI
    ALIŞSATIŞFARK
  • Çeyrek AltınÇEYREK ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
  • Gram AltınGRAM ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
  • BitcoinBITCOIN
    FİYATDEĞİŞİM

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış