
Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı 4 Aralık 2020'de Çalışma Bakanlığı ev sahipliğinde ve çevrimiçi olarak yapıldı. Komisyona işçilerin insanca ücret talebi damga vururken, bu yıl patronların daha 'agresif' tavrı dikkat çekici oldu.
Toplantıda patronları, yani işveren kesimin TİSK temsil ediyor. TİSK adına ilk toplantıya Genel Sekreter Akansel Koç katıldı. Koç, asgari ücrete yüksek zammın işsizlik yaratacağı tezini savunarak işçilerin tepkisini çekti.
SALGIN BİZİ ÇOK ETKİLEDİ
İşverenlerin Korona sürecinde büyük darbe aldığını fakat buna rağmen istihdamı koruduğunu söyleyen TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç;" Çalışanlara ödenecek en alt limiti ifade eden asgari ücret belirlenirken ülkemizin ekonomik durumu ve işletmelerimize etkisi göz önünde bulundurulmalıdır." diyerek asgari ücretin yüksek tutulmamasını istedi.
Koç ayrıca yüksek asgari ücretin yeni istihdamların önünü kapatacağını ve kayıt dışına teşvik edeceği iddiasını ortaya attı.
