DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

İlk dönem takdir-teşekkür hesaplama nasıl yapılacak? e-Karne takdir-teşekkür hesaplama

Yayınlanma Tarihi :
İlk dönem takdir-teşekkür hesaplama nasıl yapılacak? e-Karne takdir-teşekkür hesaplama

Türkiye yılın ilk günlerine de Koronavirüs etkisi ile girdi. Virüs nedeniyle alınan tedbirler arasında okullara yönelik tedbirler başı çekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki ilk ve orta dereceli tüm okullarda 23 Kasım'dan sonra yeniden uzaktan eğitime dönüldü. Bu esnada sınavlar iptal edildi ve karne notu hesaplama durumu da bu şekilde değişti. Öğrenci ve veliler ise takdir-teşekkür hesaplama nasıl yapılacak? sorusuna yanıt aranıyor. e-Karne takdir-teşekkür hesaplama haberimizde...

22 Ocak 2021 Cuma günü, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı'nın ilk dönemi sona erecek ve 3 hafta sürecek sömestr tatili başlayacak. Uzaktan eğitime devam eden öğrenciler ise karne notu nasıl hesaplanır? telaşına düştü. Sınavların iptali ile bu konu daha da merak konusu oldu.

E-KARNE TAKDİR TEŞEKKÜR NASIL HESAPLANIR?

Karnelerin 22 Ocak'ta verilecek olması nedeniyle öğrenciler ve velileri takdir-teşekkür hesaplama derdine düşmüş durumda. Takdir teşekkür hesaplama her zaman olduğu gibi not ortalamasına göre olacak.

Lise öğrencilerinin birinci dönem notları ikinci dönem sınav yapılarak belirlenecek. Fakat ilkokul ve ortaokul sınavları yerine ders etkinlik notları geçerli olacak.

1. 2. ve 3. sınıflarda dönem sonu işlemleri, ilgili yönetmelikte belirtildiği şekliyle uygulanmaya devam edecek, 4. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak. 5. 6. 7. ve 8. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak.

Bu notlar içinde Türkçe'den 55.00, diğer derslerden 45.00 not ortalaması tutturan belge alabilir. Teşekkür için karne notu ortalaması 70.00 ila 84.99 olmalıdır. 85 ve sonrası ise takdir belgesi olacaktır.

Bu notlar ilk dönem için ders etkinlik notu ile belirlenecek.

KARNE NASIL VERİLECEK?

Takdir-teşekkür belgeleri ile birlikte tüm karneler e-Okul sisteminden verilecek. Öğrenci veya veliler okula gitmeyecek. Tüm işlemler dijital ortamda yapılacak.

e-Okul VBS girişi yapan öğrenci veya veliler, 22 Ocak itibari ile 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı'nın ilk dönem karnelerine ulaşım sağlayabilecek.

Lise öğrencilerinin ise ilk dönem notları için ikinci dönem sınav yapılması planlanıyor. İkinci dönemin başlaması ise 15 Şubat 2021'de olacak. Fakat okulların yüz yüze mi yoksa uzaktan eğitim ile mi başlayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Pandemi koşullarının nasıl olacağı bu konuda belirleyici olacak.

 

e-okul vbs