decoding="async" class="wp-image-19082 aligncenter" src="https://www.maksatistihdam.com/wp-content/uploads/2019/11/eyt-açıklamaları-bahçeli-bakan-selçuk.jpg" alt="" width="307" height="172" srcset="https://www.maksatistihdam.com/wp-content/uploads/2019/11/eyt-açıklamaları-bahçeli-bakan-selçuk.jpg 760w, https://www.maksatistihdam.com/wp-content/uploads/2019/11/eyt-açıklamaları-bahçeli-bakan-selçuk-300x168.jpg 300w, https://www.maksatistihdam.com/wp-content/uploads/2019/11/eyt-açıklamaları-bahçeli-bakan-selçuk-171x96.jpg 171w, https://www.maksatistihdam.com/wp-content/uploads/2019/11/eyt-açıklamaları-bahçeli-bakan-selçuk-278x155.jpg 278w, https://www.maksatistihdam.com/wp-content/uploads/2019/11/eyt-açıklamaları-bahçeli-bakan-selçuk-376x211.jpg 376w, https://www.maksatistihdam.com/wp-content/uploads/2019/11/eyt-açıklamaları-bahçeli-bakan-selçuk-145x81.jpg 145w, https://www.maksatistihdam.com/wp-content/uploads/2019/11/eyt-açıklamaları-bahçeli-bakan-selçuk-200x113.jpg 200w, https://www.maksatistihdam.com/wp-content/uploads/2019/11/eyt-açıklamaları-bahçeli-bakan-selçuk-360x202.jpg 360w, https://www.maksatistihdam.com/wp-content/uploads/2019/11/eyt-açıklamaları-bahçeli-bakan-selçuk-555x311.jpg 555w, https://www.maksatistihdam.com/wp-content/uploads/2019/11/eyt-açıklamaları-bahçeli-bakan-selçuk-560x314.jpg 560w" sizes="(max-width: 307px) 100vw, 307px" />![]()
CUMHURBAŞKANI YANILTILDI
EYT konusunda TBMM Genel Kurul'da konuşan Koncuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın; "Seçimi kaybetmemize yol açsa bile ben bu EYT işinde yokum" sözlerini değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyu erken emeklilik yönü ile ele aldığını söyleyen Koncuk, İskandinav ülkelerinden verdiği örneğin de buna katıl olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanıltılabilmiş olma ihtimalini söyleyen Koncuk, Erdoğan'a yanlış bilgiler verildiğini, bu nedenle Cumhurbaşkanı'nın da vermemesi gereken örnekler verdiğini söyledi.
ERKEN EMEKLİLİK
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bahsettiği erken emeklilik konusunda açıklamalar yapan Koncuk; ". Erken emeklilik, elbette olmasın. Bakın, 4/C'den 4/B'ye geçen çalışanlar ve birçok 4/B'li erken emekli yapılıyor; biliyor musunuz, bilginiz var mı? Sayın Cumhurbaşkanı bundan haberdar mı, bilmiyorum. Sözleşme metinlerinde aynen şöyle yazıyor: "Emeklilik almaya hak kazandığı andan itibaren sözleşmeleri yenilenmez." Yani yaşı 45 olabilir, yaşı 46 olabilir; hiç önemli değil, emekli maaşı almaya hak kazanmasından itibaren sözleşmesi yenilenmiyor ve zorunlu olarak emekliliğe sevk ediliyor. Bunu ben defalarca anlattım, Çalışma Bakanlarına söyledim, bu kürsüde de anlattığımı hatırlıyorum ama burada söz konusu erken emeklilikse "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!" dememiz lazım. Erken emekliliğe karşıysanız bu sözleşmeli personelin de erken emekliliğinin önüne geçmeniz lazım. Diyor ki birçoğu: "Ben de diğer memurlar gibi 65 yaşına kadar isteğe bağlı olarak çalışmak istiyorum." Ama bu imkânı vermiyorsunuz. Yani ben AK PARTİ'nin çalışma hayatıyla ilgili bu tenakuzlarını bir türlü anlayamadım. Bu da düzeltilsin o hâlde, bu bir gerekçeyse bu da düzeltilsin." ifadelerini kullandı.
EKONOMİ ELEŞTİRİSİ
EYT konusu dışında genel bir takım ekonomik sorunlardan da söz eden Koncuk, memura yüzde 4 zam yapıldığını, yani enflasyon ile uzaktan yakından alakası olmayan bir zam ile memurların karşı karşıya bırakıldığını ifade ederken, emekli, esnaf, çiftçi gibi pek çok kesimin de beklediği hiç bir hakkı veya zammı alamadığını söyledi.
Maksat İstihdam