DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Avrupa tutuştu: Göçmenler için Türkiye'ye gelecekler

Yayınlanma Tarihi :
Avrupa tutuştu: Göçmenler için Türkiye'ye gelecekler

Türkiye'nin İdlib'te 34 askerin şehit olmasının ardından aldığı 'düzensiz göçü durdurmama' kararı Avrupa'yı adeta 'tutuşturdu'. Bu kapsamda Türkiye'nin komşu ülkeleri ilk harekete geçenler oldu. Ülkelerine düzensiz göç istemeyen Bulgaristan Başbakanı yakında Türkiye'ye gelecek.

TELEFONDA GÖRÜŞTÜLER

Bulgar medyasından alınan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Gerçekleşen görüşmede İdlib'teki son durum ve Türkiye'nin kararından sonra batı sınırına başlayan göç dalgası konu edildi.

YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEKLER

Görüşmenin ardından yarın Bulgaristan Başbakanı Borisov'un Türkiye'ye geleceği ve ikilinin yüz yüze görüşeceği de gelen bilgiler arasında.

Suriye'deki sorunun çözülmesi için ortak çalışma teklif eden Borisov'un ayrıca göçmen akınının yönetilmesi için iş birliği isteyecek.

Maksat İstihdam