DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Ankara çok sürpriz sonuçlara hazırlanıyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Ankara çok sürpriz sonuçlara hazırlanıyor

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde Cumhur İttifakı adayı Mehmet Özhaseki ile Millet İttifakı adayı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için büyük bir yarış içinde. Seçimin en kritik ikinci bölgesi olan Ankara'da sonuçlar her geçen gün bir aday lehine ilerliyor.

Ankara'da yapılan son anketlerde iktidarın oy deposu olan yerlerde bile Mansur Yavaş ismi ön plana çıkmaya başladı. Halk TV'nin iddiasına göre iktidarın elindeki anketlerde bile Mansur Yavaş'ın üstünlüğü açık bir biçimde görülüyor.

Anketleri köşesine taşıyan Yeniçağ yazarı Ahmet Takan'a göre milliyetçi, muhafazakar ve ülkücü seçmen Ankara'da Özhaseki ismine ikna olmadığı için Mansur Yavaş'ı destekliyor.

DAHA ÖNCE ÇOK YAKLAŞMIŞTI

2014'teki yerel seçimlere de iddialı giren Mansur Yavaş, o dönem iktidarın oy deposu olan yerlerdeki seçmeni ikna edemediği için yarışı kıl payı kaybetmişti. Fakat bu seçimde durumlar biraz daha farklı görünüyor.

AREA araştırma şirketinin 8-13 Şubat tarihlerinde yaptığı ankete göre Ankara'da ilçelerde hangi başkan adayına destek verildiği şöyle görünüyor;

Keçiören

Mehmet Özhaseki: %49.6
Mansur Yavaş: %47.1

Sincan

Mehmet Özhaseki: %58.4
Mansur Yavaş: %39.4

Etimesgut

Mehmet Özhaseki: %43.1
Mansur Yavaş: %52.7

Gölbaşı

Mehmet Özhaseki: %47.4
Mansur Yavaş: %47.6

Altındağ

Mehmet Özhaseki: %55.9
Mansur Yavaş: %42.1

Sonuçlara bakıldığında Etimesgut ve Gölbaşı gibi Cumhur İttifakı'nın oy depolarında bile büyük bir oy kaybı görülüyor. Sincan ve Keçiören'de de hatırı sayılır oy düşüşleri mevcut.

Maksat İstihdam