
Adalet Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları duyuruldu. En az ilköğretim mezunu adaylar arasında 1500'e yakın temizlik işçisi alımı için Mart başında ilana çıkan bakanlık, sonuçları yayınladıktan sonra asil veya yedek listede çıkan 6 bine yakın adaydan çeşitli evraklar talep ediyor. Bu evraklar arasında sağlık durumu, askerlik durumu ve iletişim bilgilerini gösteren beyan formu da var. Peki Adalet Bakanlığı beyan formu nedir? Nasıl alınır?
Kurum kura çekiminin ardından evrak olarak şunları istiyor;
1. Kimlik bilgileri, adli sicil durumu, sağlık durumu, askerlik durumu (erkek adaylar için) ve iletişim bilgileri için beyan formu. (EK-2 beyan formunun 1 adet hazırlanması, daktilo veya bilgisayar ile doldurulması, bilgilerde kısaltma yapılmaması ve imzalanması gerekmektedir.)
2. Mezuniyeti gösterir öğrenim belgesinin onaylı sureti. (EK-1 listede belirtilen adalet komisyonu başkanlıklarına elden teslim edilecektir. Adayların belge aslını veya e-Devlet Kapısı üzerinden alınmış barkodlu mezuniyet belgesini ibraz etmeleri halinde sureti EK-1 listede belirtilen adalet komisyonu başkanlıklarınca onaylanacaktır. Posta yolu ile belge teslimi kabul edilmeyecektir.)
ADALET BAKANLIĞI BEYAN FORMU NASIL ALINIR?
Kurum beyan formunu internet üzerinden yayınlamış durumda;
Beyan formunu indirdikten sonra bilgisayar veya daktilo ortamında doldurmanız istiyor. İmza kısmını ister elektronik imza yapmayı biliyorsanız o şekilde, isterseniz doldurduktan sonra çıktı alarak atabilirsiniz.
ADALET BAKANLIĞI EVRAKLARI NEREYE TESLİM EDİLECEK?
Hazırladığınız evrakları 18-24 Mart tarihleri arası (24 Mart mesai bitimine kadar)
sınavı yapacak adalet komisyonu başkanlıklarına bizzat teslim edecektir. Posta vb. yollarla gönderilecek evraklar kabul edilmeyecektir. Süresi içerisinde belge teslim etmeyenler değerlendirmeye alınmayacaktır
