DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

18 Eylül KPSS ile İlgili Yine Şok İddialar

Yayınlanma Tarihi :
18 Eylül KPSS ile İlgili Yine Şok İddialar

Memur olmak isteyen lisans mezunlarının her yıl, diğerlerinin iki yılda bir girdiği KPSS bu yıl kötü anılacak. Bunun nedeni geçtiğimiz haftalarda yapılan KPSS Lisans oturumlarında bazı soruların daha önce bir yayınevi tarafından kullanıldığının anlaşılması. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan olaya anında el atmış ve bir önceki KPSS iptal edilmiş, 18 Eylül'de yeniden yapılması kararlaştırılmıştı. 18 Eylül'de KPSS yeniden yapıldı. 

Ancak bugün sosyal medyada bir kez daha iddialar yüksek sesle dillendiriliyor. İddiaya göre 18 Eylül KPSS'deki sorular da daha önce soruldu. Yine bir yayınevi tarafından bir çok soru daha önce benzer şekilde deneme sınavlarında yerini almış durumda.

Örneğin;

Deneme sınavı;

Soru;

18 Eylül KPSS ile ilgili bu şok iddialar şu an sosyal medyada yayılıyor. Ancak kimi uzmanlar söz konusu soruların aynı olmadığını, sadece soru mantıklarının benzer olduğu görüşünde birleşiyor.

Bakalım ÖSYM'nin iddialar karşısındaki tepkisi ne olacak?