DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Ziya Selçuk'tan öğretmen ataması açıklaması

Yayınlanma Tarihi :
Ziya Selçuk'tan öğretmen ataması açıklaması

2021 yılının gelmesi ile atama bekleyen öğretmenleri yeni bir telaş sardı. En az 20 bin olması beklenen öğretmen ataması için gün sayılıyor. Konu ile ilgili adayların gözü kulağı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'ta. Adaylar, MEB'in atama takvimi yayınlamamasından şikayetçi. Geçtiğimiz yıllarda hızlıca yayınlanan takvim bu yıl 2 hafta geçmesine rağmen hala gelmedi. Bakan Selçuk bugün bir açıklama yaparak öğretmen adaylarına seslendi.

BÜTÇE NETLEŞMELİ

TRT Kürdi'nin konuğu olan Bakan Selçuk, atama takvimi ve branş dağılımı ile bütçeyi beklediklerini söyledi. Her yıl en yüksek sayıda atama yapmayı amaçladıklarına işaret eden Bakan Selçuk, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi en çok bütçeyi MEB'in almasını beklediklerini söylerken;  "Milli Eğitim Bakanlığı, kendi ihtiyaçlarını istatistiksel olarak ortaya koyduktan sonra bunu Maliye Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarla görüşüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yakın zamanda branş dağılımını açıklayacaklarını söyleyen Bakan Selçuk, bugün elde olsa bugün açıklayacaklarını belirtti.

ATAMA TAKVİMİ YAKINDA

Öğretmen adaylarının atama takvimi beklediğinin hatırlatılması üzerine Bakan Selçuk;   "Kısa zamanda neticeleneceğini ümit ediyorum. Her sene değişen zamanlarda ilan ediliyor. Çok net bir tarih vermek mümkün değil ama çok uzun süreceğini sanmıyorum" dedi.