
Sosyal bir devlet olmanın gereklerini yerine getirmek isteyen Türkiye, Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden çeşitli yardım projeleri ile muhtaç durumda olan vatandaşlarına destekler ve yardımlar sunmaya devam ediyor. Bunlardan biri de şartlı sağlık yardımı. Peki şartlı sağlık yardımı nedir? Kimler şartlı sağlık yardımı alır? İşte detaylar...
Sosyal güvencesi olmayan ve muhtaç durumda olan aileler özellikle 2020 yılına damga vuran ve etkisini sürdüren pandemi nedeniyle geçim zorluğu yaşıyor. Bu durumda olan ailelerin çocuklarına yönelik yardımlar sık sık veriliyor. Devlet yardımları içerisinde şartlı sağlık yardımı nakit yardımlar şeklinde sunulabiliyor.
ŞARTLI SAĞLIK YARDIMI NEDİR?
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan şartlı sağlık yardımı, sosyal güvencesi olmayan, 0-6 yaş arası çocuğu bulunan ailelere yönelik verilen yardımı ifade eder.
Çocuklar için verilen bu yardımın dışında çocukların sağlık kontrolünden geçirilmesi, anne adaylarının ise hamilelik süreçlerinde sağlık kontrolüne girmesi ve doğumlarının hastanede yapılması da şartlı sağlık yardımı içindedir.
KİMLER ŞARTLI SAĞLIK YARDIMI ALABİLİR?
Şartlı sağlık yardımı alabilmek için aşağıdaki şartları karşılıyor olmak gerekli;
- İhtiyaç sahibi olmak
- Sigortası olmamak
- 0-6 yaş arası çocuğu veya çocukları olmak
Bu 3 şartı karşılıyor iseniz, size en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) şubesine giderek T.C. kimlik numarası ile başvuru yapabilirsiniz.
ŞARTLI SAĞLIK YARDIMI NE KADAR?
Şartlı sağlık yardımı kapsamında nakit ödeme yapılır. Bu ödemeler PTT aracılığı ile yapılıyor. Alacak olan kişiler 'annelerdir' ve PTT'de anne adına hesap açılır.
YARDIMLARDAN DAHA ÇOK HABERDAR OLMAK İSTER MİSİN? TIKLA-TAKİP ET-KAÇIRMA
Şartlı sağlık yardımı tutarı;
- Kız ya da erkek çocuk fark etmeksizin 0-6 yaş aralığındaki tüm çocuklara aylık 35 TL,
- Doğum hastanede yapılması halinde tek bir sefere mahsus olmak üzere 75 TL,
- Gebelik ve lohusa döneminde aylık 35 TL verilir.
şeklindedir.
