DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

İKTA-DER BOŞ DURMUYOR, KOŞTURUYOR!

Yayınlanma Tarihi :
İKTA-DER BOŞ DURMUYOR, KOŞTURUYOR!

Kısa adı İKTA-DER olan “İnsan Kitap ve Toplum Araştırmaları Derneği”, Şair yazar, nam-ı diğer “Kitapçı Baba” Ahmet Sandal ve arkadaşları tarafından İstanbul’un fethinin 572. yıldönümünde 29 Mayıs 2025 günü kuruldu. Dernek kurucuları, “herkes kitapla buluşmalı ve Türkiye okumalı" parolasını esas alarak yola çıkmışlar ve "huzurlu aile ve güvenli toplum" inşası için yalnız ilim değil, yalnız akıl eğitimi değil, aynı zamanda irfan sahibi ve kendini bilen fertlerden oluşan bir toplum meydana getirmek için ahlak ve maneviyata önem verilmesi gerektiğini, bu bakış açısıyla Ülkemizdeki Milli Eğitimin de ilim yanında irfan, akıl yanında ahlak eğitimine de önem vermesi gerektiğini esas almışlardır.

Bu esas doğrultusunda kurulduğu günden bugüne geçen kısa süre içerisinde (5 ay içerisinde) onlarca faaliyete ve etkinliğe imza atan “İKTA-DER, boş durmuyor, koşturuyor.”

Geçtiğimiz günlerde bazı okullar, muhtarlıklar kahvehanenler gibi yerlere kitap bağışında bulunan ve kitap bağışı yapılan yerlerde ayrıca halka da hitap eden, söyleşi, seminer, konferans gibi sunumlar gerçekleştiren şair yazar ve İKTA-DER Başkanı Ahmet Sandal, Ekim ve Kasım aylarında da, Ankara ve Kahramanmaraş’ta kitap fuarlarına katılmış, fuarlarda vatandaşlara İKTA-DER adına kitap bağışında  bulunmuş, fuarda halka hitap ederek söyleşi ve konferans sunmuş, fuar sonrasında Ankara ve Kahramanmaraş’ta iki okulun kütüphanelerine kitaplar hediye etmiş, “kitap ve okuma sevgisi hakkında öğrencilere hitap etmiş, bugünün ve geleceğin daha huzurlu ve güvenli olması için, gençliğimizin geleceğe daha emin adımlarla yürümesi için bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimiz ile paylaşmıştır.

İKTA-DER ve şair yazar Ahmet Sandal, 12 Ekim 2025 günü 22. Uluslararası Ankara Kitap Fuarında, 17-23 Ekim 2025 günlerinde Kahramanmaraş Kitap Fuarında, 30 Ekim 2025 günü Kahramanmaraş İli Dulkadiroğlu Sandal Hoca İmam Hatip Ortaokulunda, 4 Kasım 2025 günü Ankara İli Çubuk İlçesi İbrahim Yılmaz Kız İmam Hatip Lisesinde öğrencilere hitap etmiş ve sözkonusu okul kütüphanelerine onlarca kitaplar hediye etmiştir.  Bunlarla birlikte şair Yazar Ahmet Sandal, 1 Kasım 2025 günü de Server Eğitim ve Kültür Vakfında halkımıza “İnsan, Kitap ve Toplum” bağlamında hitap ederek, “İnsan Kitap ve Toplum Araştırmaları Derneği'” (İKTA-DER) hakkında bilgi vermiştir.

Şair yazar ve İKTA-DER Başkanı Ahmet Sandal, “her şeyi Milli Eğitim’den beklemeyin, ilim ve akıl eğitimini Milli Eğitim Bakanlığı versin, çocuklarımıza ve gençlerimize irfan noktasında, ahlak noktasında eğitimleri her aydın ve her alim kişi yerine getirmelidir. Biz de bu mantık ve bu bakış açısıyla hem ferden ve hem de Derneğimizi vasıtasıyla karınca-kararınca çalışıyoruz. Çok fazla da söze gerek yok. Gayemiz vatan sathını bir mektep yapmaktır” diyerek maksatlarını ve hedeflerini özetlemiştir.