
Cumhuriyet Halk Partisi EYT konusuna yakın duran partilerin başını çekiyor. EYT konusunun mutlaka çözümünü isteyen CHP, bu konuda hükümete baskı yapmayı sürdürüyor. Öte yandan EYT konusunda son açıklama CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay'dan geldi. Altay, EYT konusunda aldığı duyumu aktardı ve bu konuda hükümetin harekete geçeceğini iddia etti. Altay, istihdam hayatı bittikten sonra yaşa takılan vatandaşların mağduriyetine değindi.
Hükümetin 2023 seçimlerine hazırlandığını ve bu nedenle asgari ücretten EYT'ye kadar önemli düzenlemeler yapacağını iddia eden Altay, böyle bir şey olursa kendilerinin de destek vereceğini, burada önemli olanın EYT'liler olduğunu belirtti.
Ak Parti'den EYT duyumu
"Cumhurbaşkanı Erdoğan için millet seçimden 3 ay önce akıllara gelen bir müessesedir" diyen Altay, seçim vaktinin giderek yaklaştığını gören Ak Parti'nin EYT için harekete geçmek üzere olduğunu şu sözlerle iddia etti;
‘Asgari ücretten EYT’ye kadar iyileştirme hamlesinde bulanacak’ diye bilgiler bize de geliyor. Şu şartlarda mümkün. Önümüzde seçim varsa mümkün.
Seçim nedeniyle bile olsa bu iyileştirmeleri destekleriz tabii ki..”

