Categories: İŞÇİ HABERLERİ

Belediye İşçilerine Kadro 2023 Yılında Gelecek Mi?

Kamunun bir çok yarasının onarıldığı 2023 yılında kadro bekleyen, haklarını arayan kesimler arasında on binlerce belediye işçisi de bulunuyor. Her ne kadar 696 sayılı KHK ile 'sözde bir kadro' verilse de buralarda çalışan insanlar maalesef belediye şirketleri bünyesinde çalışmaya devam ediyor ve gerçek bir kadro hakkından yararlanamadılar. Dolayısı ile yeni yıldan beklenti de arttı. Belediye işçilerine kadro 2023 yılında gelecek mi? sorusu gündemde.

Belediye işçilerine kadro 2023 yılının en önemli konuları arasında yer alıyor. Kadro konusunda son gelişmeler yakından takip ediliyor ve bekleniyor.

BELEDİYE İŞÇİLERİNE KADRO 2023 SENESİNDE GELİR Mİ?

Kadro kapsamı dışında kalan bir çok kişi için bekleyiş başladı. Kadro kapsamı dışında kalanlar; sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli akademik personel, sözleşmeli KİT personeli, sözleşmeli sanatçı, sözleşmeli Meclis danışmanı, sözleşmeli sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanları olarak belirlendi.

Bu kişiler arasında bir çoğunun 3+1 modeliyle kadro alınması bekleniyor. Belediyelerde sözleşmeli olarak çalışanlar da buna dahil.

İşçiler ise taşerona kadronun gerçekleşmesini bekleyecek gibi görünüyor. Konu ile ilgili Bakan Bilgin'in son açıklamasında;

"Bunların bazıları işçi statüsünde çalışıyor. Bunların hepsini bu kategoride değerlendirmek zor. Bunların hepsini biliyoruz. Hepsi ile ilgili çalışma yapıyoruz. Ama bazıları da biraz önce bahsettim taşeron işçisi. Dolayısıyla bunların hepsini topladığınız zaman hepsi aynı olmuyor nitelikleri ayrı. Çalışmamız bittikten sonra açıklayacağız. Bu çalışmayı tahmin ediyorum Ekim'de bitireceğiz"

Taşerona kadro konusu tamamlansa bile belediye işçileri bu kapsam dışında kalabilir. Son gelişmeler ise taşerona kadronun hangi çerçeveyi içereceğine göre değişecek.

 

Ömer

Ömer Taha Çiftçi. 9 yıllık haber editörü, SEO Uzmanı, Digital Marketing Uzmanı ve Sosyal Medya Uzmanı. Çeşitli sektörlerde çeviri, habercilik ve sosyal medya yöneticiliği yaptı.

Son haber

8 MİLYON MU BÜYÜK, 2 MİLYAR MI?

Dün yani 5 Ekim 2025 günü Ankara’da gerçekleştirilen Filistin ve Gazze’ye destek mitingine katıldım. O…

% gün önce

DEVLETLERİN YAPAMADIĞINI STK’LAR YAPAR: SUMUD GİBİ!

Devletler özellikle bu son iki asırda, yani 1800’li yılardan sonra, diplomasi, uluslararası ilişkiler ve benzeri…

% gün önce

Bu Maya Tuttu

Musavvat DERVİŞOĞLU Dönemi Sayın Musavvat DERVİŞOĞLU, 27 Nisan 2024 tarihinde yapılan İyi Parti Olağanüstü Genel…

% gün önce

GÜNEŞ ALTINDA BUZ / ECEL KARŞISINDA İNSAN

Yer: Bağdat. Yıl: Tahminen günümüzden 1100 yıl kadar önce. Mutasavvıf Alim Cüneyd-i Bağdâdî, Bağdat sokaklarında…

% gün önce

DİYANET İŞLERİ BAŞKANININ ÖNCELİĞİ NE OLMALIDIR?

Diyanet İşleri Başkanlığı makamında oturan bir kişinin önceliği ne olmalıdır? Beyler, “Enerji Bakanı olarak görev…

% gün önce

SURİYE’DE PKK UZANTISININ ULUSLARARASI TANINMASI ÇABALARI

DEM Parti eş genel başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, “Kuzey-Doğu Suriye Kürt Yönetimi ile…

% gün önce