
Ülkemizde enflasyon kaynaklı geçim sıkıntısı özellikle Ramazan başından beri dayanılmaz bir hal aldı. Hal böyle olunca erken seçim beklentileri de artmış durumda. Bu konuda önemli bir açıklama ünlü ekonomist İslam Memiş'ten geldi. Memiş, yakın zamanda Türkiye'ye büyük sıcak para girişi olacağını, fakat öncesinde erken seçim ve kabine değişimi olacağını iddia etti.
Dolar 18 TL olmuşken; "Dolar çökecek" yorumlarının tutması ile dikkatleri üzerine çeken İslam Memiş daha büyük ve bomba bir iddia ile gündeme geldi. Memiş'e göre yakın zamanda bir erken seçim olacak. Bunun öncesinde Mayıs ayı ile birlikte dünyada bir ekonomik fırtınanın başlayacağını ve bu fırtına ile birlikte Türkiye'nin biraz daha bocalayabileceğini belirten ünlü ekonomist Memiş, Dolar/TL kurunun yine aynı zamanda 13.80 seviyelerinin altına düşeceğini belirtti.
KABİNE DEĞİŞECEK
Mayıs'ta esas bombanın kabine değişikliği olacağını iddia eden İslam Memiş;
‘’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kabine değişikliği yapacak’ düşüncemi 2021 Aralık ayında sizler ile paylaştığımı, 4 aylık süreçte bakanlıklarda, kurum ve kuruluşlarda ciddi değişim süreci olduğunu gördük. Ekibinde de büyük değişim olacağını öngörüyoruz" dedi.
ERKEN SEÇİM GELECEK
Bir bomba iddia daha ortaya atan Memiş, Mayıs ayından sonra Erdoğan'ın 'hodri meydan' diyip erken seçime gideceğini, bunu da o sıralarda gelecek olan sıcak para akışı ve dolayısı ile ekonominin bir kısım ferahlaması ile yapacağını savundu. Memiş, bunun öncesinde fiyatların daha da fırlayacağını söyledi.

