DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Aşı olmayanlar okullara TYP olarak alınmayacak mı?

Yayınlanma Tarihi :
Aşı olmayanlar okullara TYP olarak alınmayacak mı?

Okulların 6 Eylül'de açılabilmesi için hazırlıklar sürüyor. Milyonlarca vatandaş bu konuda yapılacak son duyuruya odaklandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 6 Eylül'de açılmada ısrarcı. Milli Eğitim Bakanlığı da 81 ile gönderdiği yazıda okullarda tüm tedbirlerin alınmasını istedi. Bu gelişmeler sadece öğrenci, öğretmen ve velileri değil, okullara TYP başvurusu yapmak isteyen binlerce vatandaşı da ilgilendiriyor. Okullara TYP alımı için MEB'ten gelen duyurular dört gözle takip ediliyor. Fakat bugün bazı sosyal medya kanallarında aşı olmayanların TYP başvurusu yapamayacağına dair iddialar yer aldı.

Eğer okullar 6 Eylül'de başlayacaksa önümüzdeki günlerde okullara TYP başvurusu alınmaya başlayacaktır. Fakat başvurular başlamadan bir takım dedikodular da başlamış durumda. Aşı olmayanlar okullara TYP başvurusu yapamayacak söylentileri dolaşıyor. Peki bu doğru mu?

HENÜZ RESMİ AÇIKLAMA YOK

Bu konuda ana kaynağınız sosyal medya sayfaları değil, Milli Eğitim Bakanlığı olmalı. Milli Eğitim Bakanlığı veya İŞKUR'dan resmi açıklama gelmediği sürece hiç bir bilginin doğruluğu kesinleşmemiştir.

BİR AÇIKLAMA GELDİĞİNDE DUYURACAĞIZ-TIKLA-TAKİP ET-KAÇIRMA

MEB veya İŞKUR da bir açıklama yaptığında Maksat İstihdam dahil bir çok ciddi haber sitesi bilgi olarak geçecektir.

İHTİMALİ VAR

Öte yandan önümüzdeki günlerde aşı zorunluluğu ile ilgili kamu kurumları başta olmak üzere bir çok yerde radikal kararlar da beklenmiyor değil. Henüz resmileşmese de kamu kurumlarında çalışanlar için aşı zorunluluğu, aşı yoksa PCR testi gibi yapılması gibi kararlar bekleniyor.

Yine de bahsettiğimiz gibi MEB'ten, İŞKUR'dan veya hükümetten resmi açıklama gelmeden bu tür duyumlara itibar etmeyiniz. Hükümet kamuda, TYP'de, özel sektörde aşı zorunluluğu kararı çıkarsa bunu hızlıca bir çok haber bülteni gibi biz de duyuracağız.