DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Gençler 3.doz aşıyı olacak mı? Bilim Kurulu üyesi açıkladı

Yayınlanma Tarihi :
Gençler 3.doz aşıyı olacak mı? Bilim Kurulu üyesi açıkladı

1 Temmuz 2021'den itibaren sağlık çalışanlarına ve 50 yaş üstü vatandaşlara 3.doz aşı uygulaması başladı. Aşılama sürecinde önemli bir aşamaya daha geçilmesi ve aşıların hız kazanması ile birlikte 3.doz aşıyı olacaklar için randevu açıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Bilim Kurulu Üyesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan;

"Burada önemli olan şey 2'nci doz aşısını olan vatandaşlarımız 3'üncü doz aşısını 3 ay sonra olabilecekler, randevu bu şekilde veriyor. Örneğin sağlık çalışanlarımızın aşılaması şubat ayında büyük oranda tamamlanmıştı. Sağlık çalışanlarının büyük çoğunluğu için randevu sistemi açılacaktır. Diyelim ki mart ayında 50 yaş üzeri bir vatandaşımız 2'nci doz aşısını olduysa yeni dönemde de sistemde randevusu açılacaktır" ifadelerini kullandı.

GENÇLER 3.DOZ AŞIYI OLACAK MI?

50 yaş altı vatandaşların da 3 doz aşı olup olmayacağı ile ilgili soru işaretlerine de yanıt veren İlhan;

 "Burada tercih vatandaşlarımıza kalmış durumda. Akıllarında soru işareti varsa aşı olurken bunu sorabilirler, kronik hastalıkları varsa hekimlerine danışabilirler, bu şekilde bir yaklaşım benimserlerse süreç en hızlı şekilde gerçekleşecektir. Şu anda dünyadaki yaklaşım 1 ve 2'nci doz aşının aynı aşı olması yönünde, tek aşı olan ülkelerde haliyle 3'üncü doz aşı için uygulama yapılacaksa mecburen o aşı tercih edilecek. Ama aşı tercihi olan Türkiye gibi ülkelerde ise vatandaşın tercihi burada söz konusu. 50 yaş altı için 3'üncü doz aşı için süreç içinde değerlendirip ona göre karar vermek doğru olacaktır" dedi.