
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2 Temmuz'a kadar okulları devam ettirip, 5 Temmuz'dan sonra da telafi eğitimi için okullar açması ile bütün bir yaz okullar açık olacak. Okullarda eğitimin bütün yaz yüz yüze devam edecek olması okullarda çalışan personeller için yeni soru işaretleri doğurdu. Bakanlık, memur ve sözleşmeli kadroları için bu soru işaretlerini giderirken, MEB bünyesinde taşerondan kadroya geçen işçiler ve TYP işçileri için gidermedi. Hal böyle olunca araya Türkiye'nin en büyük eğitim sendikaları arasında bulunan Türk Eğitim-Sen girdi.
Milli Eğitim Bakanlığı her yıl 9 ay için TYP personeli alıyor. TYP sözleşmeli 9 ay sonrasında bitiyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde taşerondan kadroya alınan bir takım işçiler de 15 Haziran- 14 Ağustos arası zorunlu izne çıkarılıyor.
Bu durumu değerlendiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, bu personellerin görevi bırakması ile açık bırakılacak olan okullarda güvenlik, temizlik gibi işlemleri kimlerin yürüteceğini sordu. 31 Ağustos'a kadar açık olacak okullarda işçi ve TYP personelinin olmaması durumunda büyük sıkıntılar yaşanacağına işaret eden Geylan, MEB'in bu probleme acilen çözüm getirmesi gerektiğini söyledi.
