
Mart ayının hemen başında kısıtlamalar büyük oranda kaldırıldı. Özellikle risk kategorisi düşük ve orta illerde bir çok kısıtlama kalktı ve normalleşme sürecine dönüldü. Fakat aradan geçen 3 haftada vaka sayıları adeta patlama yaptı. Günlük 5 binlere kadar düşürülen vaka sayıları yeniden 20 binlerin üzerine çıktı. Bir çok ilde hastanelerin yatak kapasitesinin dolmaya başladığına dair haberler geliyor.
3. haftasını yaşadığımız normalleşme sürecinde işler yolunda gitmeyince kısıtlamalara dair endişeler de başladı. Son vaka tablosunda 21 bin sayısının da görülmesi Korona korkusunu yeniden başlattı. Kısıtlamaların geldiği Kasım sonunda vaka sayıları 30 binlerdeydi. Yeniden bu sayının görülmesine kısa vadede kesin gözü ile bakılıyor.
OKULLAR TARTIŞMALARIN ODAĞINDA
Aslında bir çok normalleşme adımı aynı anda atıldığı için hangi adımın vakalarda patlamaya neden olduğu bilinmiyor. Fakat okullar hedef tahtasına oturtuldu bile. Bir çok kişi yüz yüze eğitime yeniden dönülmesinin vakalarda patlamaya neden olduğu görüşünde birleşiyor. Buna ispat olarak da yaz boyu normalleşme süreci devam ederken patlamayan vaka sayısının geçtiğimiz Ekim ayında okulların açılması ile 2 ay gibi kısa sürede yeniden patlama göstermesi olarak gösteriliyor.
RAMAZAN'DA KISITLAMALAR DÖNECEK Mİ?
Vaka sayısının son günlerde yeniden patlama göstermesi gözleri yeniden kısıtlama ihtimallerine çevirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada mevcut durumun 2 hafta daha korunacağını söylemişti. Bu da vaka seyrinin 1 hafta daha izleneceği ve kararın bir sonraki kabinede verileceği anlamına geliyor.
Sosyal medyada yer alan iddialarda Ramazan ayı ile ilgili kısıtlama ihtimallerinin olduğu konuşuluyor. Bu konuda henüz herhangi bir duyum yok. Fakat vaka sayılarının bu gidişatı ile bir kısıtlama döneminin daha olacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Lakin bunun Ramazan'da mı olacağı henüz belirsiz.
RAMAZAN 2021 NE ZAMAN?
11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayı, yani oruç ayı için geri sayım başladı. 3 ayların sonuncusu olan Ramazan Ayı, Hicri Takvim ile Miladi Takvim arasındaki gün farkı nedeniyle her yıl farklı tarihlerde idrak ediliyor.
2021 yılında Ramazan ayı;
13 Nisan 2021 Salı günü başlayacak. 12 Mayıs 2021 Çarşamba günü ise Ramazan ayı sona erecek ve Ramazan Bayramı başlayacak. Bu tarihlerde aynı zamanda üç aylara veda edeceğiz.

