
2020 yılı dünyada ve ülkemizde kabus gibi geçmeye devam ediyor. Bu yıla damgasını vuran Corona Virüs kaynaklı Covid-19 hastalığı salgını koca bir yılı adeta sarstı. İnsanların 2020'nin başından beri bir numaralı gündem maddesi Corona oldu. Salgının yayılma hızı ve öldürücülüğü dünyada olduğu gibi ülkemizde de endişe verici. Özellikle Ağustos başından beri salgının yeniden yükseliş trendine girmesi devleti yeni tedbirler almaya itiyor. Covid özelinde iki önemli gündem maddesi var; Okullar ve yasaklar.
OKULLAR BİR KEZ DAHA ERTELENEBİLİR
Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz yaz başında okulları 31 Ağustos 2020'de yüz yüze başlatmak istemişti. Fakat vakaların seyri buna izin vermedi. İlk erteleme 21 Eylül'e kadar yaşandı. Fakat şu an konuşulan ve iddia edilenlere göre vakaların giderek artması ve Mayıs'taki seviyelere dönmesi yeni bir erteleme kararı getirecek.
İddialara göre okulların açılması Kasım ayına ertelenebilir. Fakat bu 8 ve 12. sınıflar için geçerli olmayabilir. Bu sınıfların sınav dönemlerini yaşayacak olması Eylül'de veya Ekim'de okullara gelmesi için en büyük sebep.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sağlayıcılar veya cep telefonu operatörleri ile internet paketleri konusunda anlaşması, evde eğitim için kitapların basılması buna delil olarak gösteriliyor
EYLÜL ORTASINDAN İTİBAREN KISITLAMALAR DÖNEBİLİR
Vakaların yeniden yükselmesi ve kış aylarının yaklaşması ile hükumetin bir kez daha kısıtlamaları getireceği konuşulan iddialar arasında. İddialara göre okulların açılacağı dönemde vakaları azaltmak ve kış mevsimine yüksek vaka sayıları ile girmek istemeyen hükumet, 15 Eylül'den sonrası için hafta sonu sokağa çıkma yasağı dahil bir takım kısıtlamaları geri getirmek istiyor.
Şimdilik bunlar iddia ve ihtimalden ibaret. Fakat vaka sayılarındaki artış durmazsa işler sarpa sarabilir.
Maksat İstihdam
