
Hemşire, polis, öğretmen ve din görevlileri için 2 yıl önce sözü verilen 3600 ek gösterge sonrasında devam eden gündemlerde adeta unutuldu gitti. Memurların pek çoğu emeklilik için 3600 ek göstergesi müjdesi beklemeye devam ediyor. 3600 ek gösterge konusunda Ak Parti'den uzun zaman sonra ilk açıklama geldi. Memurların gözü bir anda siyasete çevrildi.
GÖSTERGEYİ VERECEĞİZ
Konu bugün Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi sırasında gündeme geldi. Komisyon Başkanı ve Ak Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, konu ile ilgili soru üzerine;
"Milletvekilirimizin 3600 ek gösterge üzerine sorusu vardı. Şimdiye kadar ne aldatan, ne aldanan olduk. Yapamayacağımız hiç bir şeyi vaat etmeyiz. Vaat ettiğimiz her şeyi yerine getirdik. 3600 ek göstergeyi de vereceğiz." ifadelerini kullandı.
Zaman konusunda net konuşmayan Yılmaz; "Zamanlamasını biz belirleyeceğiz" dedi.
Maksat İstihdam
