
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle işçi ve emekçilerle bir video konferans buluşması düzenleyip, işçilerin dertlerini dinledi. Kılıçdaroğlu'nun işçilerle yaptığı konferansa aralarında sağlık çalışanından apartman çalışanına, kuryesinden metal işçisine farklı iş kollarından 12 emekçi katıldı.
Görüşmede işçilerin bayramını da kutlayan Kılıçdaroğlu, işçilerin dile getirdiği sorunları da dinledi.
EV İŞİ YAPAN KADINLARIN SORUNLARI
Türkiye'de 1 milyona yakın ev işçisi kadın olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, bu işçilerin büyük çoğunun sigortasız ve güvencesiz çalıştığına dikkat çekerken, aldıkları 3-5 kuruş ile geçinmeye çalıştıklarını, devletin artık bu vatandaşlarımızı görerek yardım etmesi gerektiğini ifade etti.
TAŞERON MÜCADELESİ
Kılıçdaroğlu'nun görüşmedeki gündem maddelerinden biri de kadro alan veya alamayan taşeronların durumuydu. Taşeronların her durumda ve her süreçte görevlerini layığı ile yerine getirdiğine dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu; "Taşeronların bu mücadelesini tarih yazacak" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, özellikle taşeron işçilerin kadro için verdikleri mücadeleyi çok takdir ettiğini söyledi.
AİLE YARDIMLARI SİGORTASI İSTEĞİ
Kılıçdaroğlu'nun görüşmedeki gündem maddelerinden biri 'Aile Yardımları Sigortası' oldu. İşsiz kalan vatandaşlarımızın sadece kendileri değil, ailelerinin de işsiz ve zor durumda kaldığını belirten Kılıçdaroğlu; "Niye çıkmıyor? Neden sendikalar 'aile yardımları sigortası'nı istemezler. Sizin hakkınız. Kişi işsiz kaldığında bir kişi mi işsiz kalıyor? Onun çocukları, eşi yok mu? Günde '39 lira 24 kuruş' vereceğiz. 5 kişilik bir aile düşünün, simide bile yetmez. Ülkesini seven, 1 Mayıs'ta bayramını kutlayan, barışı, huzuru, birlikteliği savunan, her birimizin kimliğine, inancına, yaşam tarzına saygı gösteren bir anlayış içinde yola çıkıp, gerçek anlamda cumhuriyetimizi, demokrasiyle taçlandırmalıyız." ifadelerini kullandı.
Maksat İstihdam
