
Emeklilikte Yaşa Takılanlar son dakika haberi bu gece yarısı gündeme bomba gibi düştü. Sayıları 5 milyon olduğu açıklanan EYT'liler için teklif mecliste komisyona geldi. Sorunun çözümünü bekleyen EYT'li vatandaşlar bu yeni gelişme ile gözlerini yeniden TBMM'ye çevirdi.
Geçtiğimiz hafta Naci Ağbal tarafından 2020 bütçesinde EYT'liler için kaynak ayrılmaması, ardından EYT komisyonunda Maliye Bakanlığı'nın 'bütçe yetersiz' demesi umutları söndürmüştü. Fakat gece yarısı gelen haber ümitleri yeniden canlandırmaya yetti.
TEKLİF YİNE AYNI İSİMDEN
EYT'liler için elinden geleni yapan isimlerin başında gelen Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığı'na bir kanun teklifi sunarak EYT konusunu meclise yeniden taşıdı.
HEPSİ EMEKLİ OLSUN
Teklif , "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" içinde sunuldu ve 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanların herhangi bir şarta bakmaksızın bir an önce emekli olması gerektiği maddesini içerdi.
Teklif 23 Ekim gece yarısından önce meclise geldi. Komisyona gelen teklif onay görürse meclis genel kuruluna sunulup oylanacak.
Maksat İstihdam
