DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Mahmut Arslan'dan taşeronluk sistemi açıklaması

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Mahmut Arslan'dan taşeronluk sistemi açıklaması

Önceki gün Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen toplu iş sözleşmesine katılan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron sistemine ve TİS konusuna değindi.

Bursa'da yapılan toplu sözleşmenin daha önce sözü alınmış bir konu olduğunu belirten Arslan, sözleşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hak-İş olarak her zaman hakkın ve adaletin yanında duracaklarını söyleyen Mahmut Arslan, Bursa'da örgütlendikleri 33 yılda pek çok süreci işçilerle birlikte atlattıklarını söyledi.

TAŞERON AÇIKLAMASI

Hak-İş olarak 10 yıldan üzen süren mücadeleler sonunda 2017 yılında belediyeler, özel idareler ve kamunun pek çok noktasında taşeron sisteminin ortadan kaldırıldığını, çeşitli firmalarda taşeron olarak çalışan işçilerin kadroya alındığını söyledi. Bu durumun en büyük mimarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyen Arslan, bu gelişme için teşekkürlerini iletti.

YENİ BİR BAŞLANGIÇ 

İmzalanan toplu iş sözleşmesinin sadece bir başlangıç olduğunu söyleyen Hak-İş Genel Başkanı, 2021 yılında yaşanacak toplu iş sözleşmesi sürecinde kadrolu işçiler ile ye yeni bir başlangıç yapacaklarını belirtti.

Maksat İstihdam