Categories: EKONOMİ

500 TL bayram harçlığı dağıtılacak mı? İçişleri Bakanlığı net açıklama getirdi

Covid-19 salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemeleri için kaynaklarını bir hayli arttırdı. Bu kapsamda vatandaşlara bir çok nakit yardım yapılıyor. Bunlardan en popüleri pandemi yardımları. Son günlerde açık kapı bayram harçlığı başvurusu da pandemi yardımları için iddia ediliyor. Fakat İçişleri Bakanlığı açık kapı ile ilgili net bir açıklama getirdi.

Ekonominin salgın nedeniyle günden güne kötüye gitmesi vatandaşların cüzdanlarını bir hayli zorlamaya başladı. Bu nedenle vatandaşlarımız devlet tarafından gelecek desteklere ihtiyaç duyuyor. Bu kapsamda bazı sosyal medya hesaplarında öğrencilere 500 TL bayram harçlığı, ev hanımlarına 500 TL bayram harçlığı veya tüm vatandaşlara bayram harçlığı gibi iddialar ortaya atıldı.

500 TL BAYRAM ÖDEMESİ OLACAK MI?

Konu ile ilgili ilk açıklama Sabah Gazetesi'nin ekonomi yazarı Faruk Erdem, bayram harçlığının olmadığını şu sözlerle anlattı;
"Bayramla ilgili olarak da emeklilere hem erken ikramiye ödemesi hem de erken maaş ödemesi yapılmaktadır. Bunun dışında bayram harçlığı ödemeleri yönündeki söylemler asılsızdır. Resmi makamlar açıklama yapmadan bu tür söylentilere aldırış etmemek gerekir"

Ayrıca İçişleri Bakanlığı, açık kapı üzerinden hiç bir sosyal yardım başvurusu kabul edilmediğini de belirtti.

Bu nedenle vatandaşlarımız duyumlara inanmaması rica ediliyor.

SOSYAL YARDIM HABERLERİNDEN ANINDA HABERDAR OLMAK İSTER MİSİN? TIKLA-TAKİP ET

Ömer

Ömer Taha Çiftçi. 9 yıllık haber editörü, SEO Uzmanı, Digital Marketing Uzmanı ve Sosyal Medya Uzmanı. Çeşitli sektörlerde çeviri, habercilik ve sosyal medya yöneticiliği yaptı.

Son haber

Emek En Yüce Değerdir. Sendika Emeği Korur

Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı…Uluslararası Emek ve Dayanışma Günü1 Mayıs sadece bir kutlama günü değil.Emeğin…

% gün önce

TÜRK DÜNYASININ BATIDAKİ KALESİ BALKAN TÜRKLERİ

Türk Dünyası, Balkan Türkleri Dayanışma ve İşbirliği Derneği olarak bizler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve…

% gün önce

Yaşlılıkta Yeni Dönem: Devlet Bakım Sigortası Geliyor

Türkiye’de yaşlı nüfus hızla artarken hükümet “Uzun Süreli Bakım Sigortası” için düğmeye bastı. Yeni sistemle…

% gün önce

ÖĞRENCİ TERÖRÜ VE OKUL GÜVENLİĞİ

Bu yazımı bir öğretmen, bir öğretmen çocuğu ve bir öğretmen babası olarak yazıyorum. İlkokuldan üniversite…

% gün önce

PATRİKHANE TARTIŞMASI VE BATI TRAKYA MÜFTÜLÜĞÜ: BİR DENGE ARAYIŞI

Fener Rum Patrikhanesi, kökeni 4. yüzyıla uzanan ve İstanbul (Konstantinopolis) merkezli bir Ortodoks dini kurumudur.…

% gün önce

KİTAP FUARLARINDA KORKUNÇ KİTAPLARA DESTEK OLMAYIN!

Hasbelkader Kitap Fuarlarına katılıyorum. Şunu baştan sorayım. Kitap Fuarlarındaki kitaplar ne kadar ilim ve irfana…

% gün önce