
Gerek akademik hayat için, gerekse iyi bir iş bulmak için önemli olan Yabancı Dil Sınavı'nın 2021 yılındaki ilk oturumu 18 Nisan 2021 tarihinde yapıldı. Giren adayların yabancı dil seviyesinin ölçüldüğü sınav ÖSYM tarafından 18 Nisan 2021 Pazar günü, Korona tedbirleri altında, belirlenen sınav merkezlerinde eş zamanlı olarak yapıldı.
YDS'ye bugün de ilgi yoğun oldu. Akademik kariyer düşünen, kamu alımlarını araştıran veya dil puanı çıkarmak isteyen adaylar bu zorlu maratona girdi.
Saat 10.15'te başlayan sınav 3 saat sürdü. 180 dakikalık bu zorlu maratonu tamamlayan öğrenciler YDS nasıldı? sorusuna yanıt aramaya başladı. 2021 YDS/1 zor muydu? Kolay mıydı?
YDS SORULARI NASILDI?
Sınav sonrası sosyal medyada aday yorumlarına baktığımızda bir kaç istisna dışında ortak kanaatin sınavın bir hayli zor olduğu yönünde olduğunu görüyoruz. Bir çok kişi İngilizce sorularının zor, şıkların son derece kafa karıştırıcı ve zorlayıcı olduğunu belirtiyor.
Özellikle çeviri sorularında adayların büyük zorluk yaşadığı görülüyor.
Peki sizin sınavınız nasıldı? Alttaki yorum bölümümüzden bizimle görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.
